Mød de musikalske venner:

Jeg har gennem min karriere mødt og samarbejdet med mange skønne musikalske personligheder. Mange er blevet venner. Her er en lille fortælling om de musikalske venner, jeg oftest samarbejder med:

 

 

Michael Due

Organist, pianist og akkompagnatør:

Michael er mest kendt for sit virke som organist i flere af landets største kirker samt international koncertvirksomhed.

Derudover har han en bred underholdningserfaring som akkompagnatør, bl. a. som fast pianist for bl.a. revyskuespiller John Martinus.

Michael og jeg mødte hinanden på de skrå brædder - i Emil Reesens elskede operette, "Farinelli" på Den jyske Opera. Det har senere vist sig, at det var vores begges første forestilling. Vi nok begge så opmærksomme på at gøre det godt, at vi glemte at fortælle det til hinanden. Det kom dog senere ..... Vi joker nu med, at vi var hinandens første (scene)kæreste.

Michael er en sjældent alsidig musikalsk personlighed; At kunne mestre en international soloorganistkarriere, at være så god en pianist og akkompagnatør, at de bedste sangerskuespillere har foretrukket at arbejde med ham - og at have så god en sangstemme, at han i mange år ofte blev tilbudt at være assistent i Det Kongelige Operakor. Det er en bedrift af de sjældne. 

 

 

 

 

Thomas Poulsen Kragh

Tenor og vinbonde:

Thomas har med sin smukke barytonalt klingende tenor glædet mange mennesker i ind- og udland. 

Han havde sin debut som solist på Det Kgl. Teater som Leander i Maskarade og sang senere Alfredo i Traviata på Den Jyske Opera. 

Thomas og jeg mødtes som studerende på Det Kgl. danske Musikkonservarorium i Kbh. og sang bl.a. sammen i Danmarks Radios Koncertkor. Vi tog Diplomeksamen fra konservatoriet samme år og var begge blevet optaget i Det Kgl. Operakor umiddelbart forinden. 25 år senere holdt vi 25-års jubilæum sammen og blev samtidig pensioneret fra Det kgl. Teater.

Sideløbende med den "Kongelige" karriere har vi lavet talrige underholdningsjobs, både som del af større ensembler, som kvartetter, tenor-trioer med mig, som det feminine islæt, men især som duo. Vi har et godt makkerskab, hvor vi både synger de smukkeste kirkemusikalske sange og duetter samt de mest kendte og elskede operaarier, sange og evergreens.

Når Thomas synger "Nessun dorma" fra Puccinis Turandot, synger han lige ind i ens sjæl. Men hans udgave af Alfvéens "Så tag mit hjerte" og Lennart Cohens "Halleluja" gøres ikke bedre.

Da skuespilleren Annie Birgit Garde for et par år siden skulle flytte og derfor måtte sælge sit fine  og smuktklingende flygel, fik jeg det tilbudt. Desværre havde jeg ikke mulighed for at overtage det, men tænkte straks på Thomas, som spiller rigtigt godt klaver. Det står nu i Thomas' stue og danner rammen om mange dejlige  musikalske oplevelser hos Thomas og hans kæreste.

 

Ole Jegindø Norup

Baryton, pianist, akkompagnatør, komponist og arrangør:

Ole Jegindø Norup er et mangesidet talent. Sideløbende med sit arbejde som operasanger, har han opbygget en karriere som en forrygende både klassisk- og jazzpianist - og som komponist og musikalsk arrangør. Han har udgivet CD'en: "xxxx", som han har komponeret musikken til, arrangeret samt indspillet i eget studio.

Ole har en uforlignelig evne til at lave musikalske arrangementer, der lige passer til sangernes stemmer. Samtidigt er de så iørefaldende, at man ikke kunne forestille sig, det kunne lyde anderledes.

Ole og jeg har lavet mange "Outreach"-koncerter på Det kgl. Teater, d.v.s. koncerter i teatrets regi, hvor elever fra skoler bliver inviteret ind for at opleve teatret indefra - deriblandt Ole, der spillede klaver og sang og mig, der fortalte, demonstrerede og sang operaarier. Derudover  lærte jeg dem lidt om sangerens instrument og nogle sangøvelser på en lettilgængelig og (forhåbentlig) sjov måde.

 

 

 

 

Nikolaj Skaaning

Pianist,organist og akkompagnatør:

Oprindeligt uddannet slagtøjsspiller fra Musikkonservatoriet. Siden har livet ført ham ind på pianistens og organistens vej, hvor han har akkompagneret talrige kirke- og underholdningskoncerter. Han spiller i flere forskellige musikalske konstellationer. Nikolaj er ansat som organist i Hårlev Kirke, så der er ikke så langt, hvis vi skal ses .....

Jeg mødte Nikolaj for en del år siden på RASK (Roskilde Amtssygehus i Køge, som det hed dengang). Nikolaj spillede og jeg sang, når Bente Chemnitz holdt hospitalsgudstjenester søndag eftermiddag kl. 14. Det var altid hyggeligt, hjertevarmt og med et højt musikalsk niveau.

 

Charlotte Emmery

Syngepige og foredragsholder o.m.a.:

Til daglig ekstern lektor i kommunikation på RUC og Kbh.’s Universitet, foredragsholder og forfatter - og har 25 år på barmen som Syngepige. 

Charlotte og jeg mødtes til en kvindenetværksjulefrokost i december 2018. Vi faldt hurtigt i en sprudlende, inspirerende og alligevel dyb snak. Vi vidste straks, at vi skulle se mere til hinanden.

Det er blevet til mange skønne eftermiddage eller aftener, hvor vi har talt om det finurlige i, at vi begge er sangere - men at så holder ligheden også op. Ud af disse samtaler er der opstået et show, hvor den ene dukker op som "Den hemmelige overraskelse" i den andens optræden, med de forviklinger, det umiddelbart giver.

Alt ender dog godt ......

 

Charlotte havde ikke hørt meget opera, før vi mødtes, så hun fik lidt af et chock, da jeg åbnede munden for første gang. Hun har siden overgivet sig til lyden og er især meget begejstret for " ... den der med bambinoen". Så ved vi godt, at det er "O mio Babbino caro" af Puccini, hun taler om.

Charlotte har et forrygende tag på et publikum og har en timing i sine sange, fortællinger og kommentarer, der hver gang får mig til at måbe.

En sand mester på sit felt!